Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Cake Pops: Μια γλυκιά μόδα...

 
 
 
Εντάξει...είναι από τις μέρες που με πιάνει αυτή η λιγούρα, η ακαταμάχητη θέληση για ο,τιδήποτε γλυκό υπάρχει μέσα στο σπίτι. Αυτές οι μέρες που όλα σου φαίνονται λαχταριστά, υπερνικώντας τις τύψεις και τις ενοχές για τις θερμίδες που θα κοιμηθούν απόψε μαζί σου.... Ας είναι!


Λοιπόν:
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και η διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται:


1o βήμα:Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα.

2ο βήμα:Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα.

3ο βήμα:Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'.
4ο βήμα:Aφού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας.
Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού κάναμε.
5ο βήμα:Λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί λευκή ή μαύρη σοκολάτα και βουτάμε προσεχτικά μέσα ένα ένα τα Cake Pops μας. Προσοχή να στραγγίζετε καλά για να μην τρέξει στο ξυλάκι.

6ο βήμα:Πασπαλίζουμε με τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες!

                                                                                                         Πηγή: mamadoparea

 
 
Cake-Pops-Guide-550.jpg 
 
 
 
 

Σχέδια και συνδυασμοί χρωμάτων φυσικά ανάλογα με τα γούστα...
Μερικές ιδέες...

 
 
 
 
 
 
5
 


και για δεξιοτέχνες...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Μμμμμ...... υπέροχα...

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση...!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Search

Follow by Email