Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κρεμάστρες at home!

   Μπορεί να μην περνάει καθημερινά απ'το μυαλό μας, αλλά είναι γεγονός πως κάθε αντικείμενο έχει την ιστορία του. Το ίδιο και η κρεμάστρα! Υπάρχουν, ως γνωστόν, κρεμάστρες διαφόρων τύπων, όπως  αυτή των ρούχων, του τοίχου ή ακόμα και της πόρτας.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στο παρελθόν... ανακαλύπτουμε ότι ο γάντζος ήταν το πρώτο στήριγμα τοίχου για τα παλτά. Το 1903 ο A.J.Parkhouse, εργαζόμενος σε μια βιομηχανία διάφορων συρμάτινων προϊόντων, αγανακτισμένος που δεν υπήρχε κανένας διαθέσιμος γάντζος για να κρεμάσει το παλτό του, πήρε ένα κομμάτι σύρμα και αυτοσχεδίασε! Διπλώνοντάς το σε 2 ημικύκλια, του έδωσε τη μορφή γάντζου, στρίβοντας το περισσευούμενο σύρμα προς το κέντρο. Η πρώτη συρμάτινη κρεμάστρα ήταν γεγονός!

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1932 ο S. Hullett  κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, την κρεμάστρα, στην μορφή που είναι μέχρι σήμερα γνωστή και λίγα χρόνια αργότερα ο E.D. Rogers, βάζοντας ένα σωλήνα κατά μήκος του κάτω μέρους, έδωσε την δυνατότητα να κρεμαστούν ακόμα και τα παντελόνια! 



emmas.blogg.se2


   Πρωτοτυπήστε λοιπόν, δημιουργώντας τις δικές σας αυτοσχέδιες κρεμάστρες για τα ρούχα σας. Ανακυκλώστε παλιές καρέκλες, ζωγραφίστε τις ξύλινες μονότονες κρεμάστρες σας ή ντύστε τις ακόμα και με ύφασμα. Με λίγη φαντασία, κολλήστε πολύχρωμα αυτοκόλλητα, βάλτε φιόγκους, μονογράμματα, κουμπιά, μέχρι και κονκάρδες! Και η ντουλάπα σας θα έχει άλλο αέρα...


Handsome Hangers
   





   Ένας άλλος τύπος κρεμάστρας είναι αυτή του τοίχου. Με λίγη φαντασία και τα κατάλληλα υλικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα μοναδικό στολίδι για το δωμάτιο, το σαλόνι, την κουζίνα, ακόμα και το μπάνιο ή την αποθήκη σας. Διευρύνετε την χρησιμότητά της, κρεμώντας όχι μόνο τα παλτό και τα καπέλα σας, αλλά τα κοσμήματα και τα κλειδιά σας, δίνοντας χρώμα και ιδιαιτερότητα στον χώρο σας!

emmas.blogg.se5-apartmenttherapy






Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας 












Βάλτε τις στο παιδικό δωμάτιο για τα ρούχα ή τις ζωγραφιές τους! 



Αξιοποιήστε κλαδιά και θαλασσινά ξύλα για πιο ρομαντικές πινελιές.








Ζωγραφίστε ή βάλτε τα πόμολα της επιλογής σας που θα βρείτε σε αντίστοιχα καταστήματα. Υπάρχουν δεκάδες σχέδια και χρώματα, που θα σας κάνουν να ψάχνετε για ώρα...






 Ποδόσφαιρο και μουσική, βάζοντας τη δική σας επιλογή ομάδας ή καλλιτέχνη...



Δημιουργήστε τα δικά σας σχέδια με συρμάτινο πλέγμα και χάντρες




   Flip flop wall hook



    Αστείες, περίεργες, ιδιαίτερες, η κάθε κρεμάστρα πάντως κάνει τη δουλειά της! Δημιουργήστε τη δική σας και αλλάξτε μέχρι και την αποθήκη σας σε ένα μοναδικό χώρο με το δικό σας προσωπικό στυλ..          Buenas noches!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Search